Zeecontainer

Onze zeecontainers zijn zeer geschikt voor het verschepen van goederen. Tevens kan in een zeecontainer de inboedel worden opgeslagen tijdens een verhuizing of verbouwing. Wij bieden zowel nieuwe als gebruikte zeecontainers aan, van 8ft tot 45ft. Door ons brede assortiment aan containers hebben wij altijd een zeecontainer die aansluit op uw wensen. Onze containers zijn geïsoleerd en voldoen aan de certificatie-eisen. 

Zeecontainer kopen

Een zeecontainer kopen voor opslag, transport, kantoorunit of als koelcontainer? Bekijk direct ons brede assortiment zeecontainers.

Tijdelijke opslag

Zeecontainer huren

Wilt u een zeecontainer huren? Met een zeecontainer heeft u de mogelijkheid om goederen veilig en gemakkelijk te vervoeren, maar ook om deze tijdelijk op te slaan.

Profiteer van de vele mogelijkheden van een zeecontainer
Een zeecontainer is inzetbaar voor allerlei doeleinden, voor transport of opslag van uw goederen. De zeecontainers van Van Doorn voldoen aan de ISO-maten en zijn voorzien van een CSC-certificering en daardoor geschikt voor transport over de weg, het spoor of over water. Wij hebben met name containers in de standaard containermaten 8ft, 10ft, 20ft en de 40ft. We leveren nieuwe en gebruikte containers in alle uiteenlopende maten en met mogelijkheden voor verschillende doeleinden.

Zeecontainer als bouwkeet of kantoor
Daarnaast zijn onze zeecontainers ook ideaal in gebruik als werkplaats, bouwkeet, kantoorruimte of observatiepost. De zeecontainers zijn bij ons zowel te huur als te koop. Onze zeecontainers kunnen we met diverse extra’s leveren en modificaties verzorgen zoals isolatie, verlichting, stellingen en sloten en het monteren van loopdeuren en ramen. Afhankelijk van uw wensen en doeleinden, leveren we een volledig passende container, snel en veilig.

Wereldwijd containertransport
Waar uw container ook heen moet, wij leveren en vervoeren hem graag voor u. Transport per vrachtwagen, spoor of binnenschip, we zorgen altijd voor de beste, voordeligste en meest effectieve vervoersoplossing. Containertransport kunnen we wereldwijd verzorgen.
 
Buitengewone ladingen
Ook voor buitengewone ladingen die met een kraan of een heftruck moeten worden geladen of gelost bent u bij Van Doorn aan het juiste adres. Containers die van of op een chassis/trailer gelost of geladen moeten worden, regelen we ook voor u. Wilt u meer weten over het containertransport? Neem dan contact met ons op. 

Een zeecontainer van Van Doorn betekent:
·       Snelle levering
·       Een uitstekende service voor een goede prijs
·       Gecertificeerde en geïsoleerde containers
·       Keuze uit verschillende maten
·       Gegarandeerd schoon

Veelgestelde vragen

Wat is een zeecontainer?

Een zeecontainer bij Van Doorn Container Sales & Rentals is een waterdichte en winddichte container waarin goederen opgeslagen kunnen worden en vervoerd kunnen worden over zee. Een zeecontainer is dus een transporteenheid om goederen eenvoudig mee te vervoeren. Iedere zeecontainer heeft een label met een uniek identificatienummer en technische gegevens. De zeecontainers bij Van Doorn Container Sales & Rentals zijn verkrijgbaar in verschillende typen.

Welk type zeecontainer kopen?

IIedere lading is uniek en daarom hebben wij een container die past bij iedere behoefte. Van de alledaagse zeecontainer tot een koelcontainer. Van nieuwe verlichting met een kachel tot een vers gespoten curtainside. Zowel nieuw als gebruikt. Bekijk ook onze modificaties pagina om de mogelijkheden te bekijken.

Waarom koop ik een zeeccontainer bij van Doorn Container Sales & Rentals?

Een gebruikte zeecontainer kopen heeft een aantal voordelen ten opzichte van een nieuwe zeecontainer. Zo is een gebruikte zeecontainer goedkoper dan een nieuwe. Dit is vooral aantrekkelijk wanneer de gebruikte zeecontainer hoofdzakelijk gebruikt wordt voor het verschepen van goederen en er dus visueel minder hoge eisen aan de zeecontainer gesteld worden. Zo lang de tweedehands zeecontainer kwalitatief in orde is, is het prima. Deuken, krassen en roest aan de buitenkant zijn oppervlakkig en hebben geen invloed op de levensduur van de container. De gebruikte zeecontainer wordt altijd volledig gecontroleerd voordat we deze aan u afleveren. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de container altijd wind- en waterdicht is, een goede vloer en goed sluitende deuren heeft en is voorzien van het CSC-keurmerk

Een zeecontainer kopen bij Van Doorn betekent:
·       Snelle levering
·       Een uitstekende service voor een goede prijs
·       Gecertificeerde en geïsoleerde containers
·       Keuze uit verschillende maten
·       Gegarandeerd schoon

Welke afmeting zeecontainer kan ik het beste kopen?

Je kunt een zeecontainer kopen bij van Doorn in verschillende afmetingen. De meest veelvoorkomende maten voor zeecontainers zijn 20ft en 40ft. Dit zijn ook de meest verkochte containers. Onze 20ft en 40ft containers zijn er ook als high cube: die is een voet hoger dan de standaard container. Op onze website kan je de verschillende afmetingen duidelijk terug vinden en hieronder hebben we alle afmetingen van de zeecontainers nog even op een rij gezet.

 • 8 ft zeecontainer = 2,4 meter lang

 • 10ft zeecontainer = 3 meter lang

 • 20ft zeecontainer = 6,1 meter lang

 • 40ft zeecontainer = 12,2 meter lang

Waar op letten bij het kopen van een zeecontainer?

Bij het kopen van een gebruikte zeecontainer is het soms lastig om de kwaliteit in te schatten. Vaak hebben gebruikte zeecontainers deuken, krassen en roest aan de buitenkant. Maar laat u hier niet door afschrikken! Het gaat namelijk om de certificering van de gebruikte container. Wanneer de container voorzien is van het CSC-certificaat, weet u zeker dat de container veilig is en in goede staat verkeerd. De gebruikte zeecontainer is wind- en waterdicht en heeft een goede vloer met goed sluitende deuren. Naast de certificering is het belangrijk om bij de aanschaf goed na te gaan voor welke doeleinden de gebruikte zeecontainer gebruikt gaat worden. Hoe duidelijker u weet wat u nodig heeft, hoe makkelijker u een geschikte container kunt vinden.

Welke soorten zeecontainers zijn er?

Er zijn een aantal verschillende soorten zeecontainers:

 • Standaard zeecontainer: de standaard zeecontainer is meestal van staal gemaakt. Hierin kunnen allerlei soorten standaardgoederen getransporteerd worden waarvoor geen speciale eisen nodig zijn. Er bestaan ook geventileerde standaardcontainers.
 • Hardtop container: een hardtop container is speciaal ontwikkeld voor het transporteren van een zware vracht of een vracht met hoogtematen. Het dak is afneembaar waardoor er makkelijk vanaf de bovenkant geladen kan worden. Maar ook laden via de deuropening is mogelijk. Daarnaast kan het dak verhoogd worden met een maximum van 7 centimeter.
 • Open top container: een open top container is zeer geschikt wanneer een vracht met buitengewone hoogtematen getransporteerd moet worden dankzij het open dak. Om de vracht te beschermen, worden dekzeilen gebruikt.
 • Flat rack container: een flat rack container is bedoeld voor zware en overmaatse vrachten en worden veel gebruikt voor project logistiek. Een groot voordeel van deze zeecontainer is dat de flat rack zowel van de zijkant als de bovenkant geladen en gelost kan worden. De bodem bestaat uit staal/aluminium en verstevigd hout. Vaak kunnen de kopschotten ingeklapt worden. Tegen extra kosten mag de lading bij deze zeecontainers uitsteken tot een bepaald maximum aan zowel de bovenkant als zijkant.
 • Platform container: ook platform containers zijn geschikt voor zware- en buitenmaatse zendingen dankzij de sterke bodemconstructie. Daarnaast heeft een platform zeecontainer geen dak, deur of zijkanten. Hierin zit dan ook het belangrijkste verschil met een flat rack container: een platform container heeft geen specifieke voor- en achterkant.
 • Ventilated container: een ventilated container heeft ventilatie en is speciaal ontworpen voor vracht die geventileerd moet worden tijdens transport. Deze ventilatie wordt op natuurlijke wijze gerealiseerd door openingen in de container. Deze zeecontainer is ook interessant voor producten die gevoelig zijn voor condens. Door extra ventilatie kan schade voorkomen worden namelijk.
 • Reefer container: een reefer container ofwel een refrigerated container wordt vooral gebruikt bij het vervoeren van voedingswaren. Deze zeecontainers beschikken over een koelaggregaat waardoor gekoeld zeetransport mogelijk is.
 • Tank container: een tankcontainer wordt gebruikt voor het vervoeren van vloeistoffen en chemicaliën. Deze containers hebben altijd een IMO-certificering. Deze certificering geeft aan welk type vloeistof vervoerd mag worden.

© Van Doorn Container Sales & Rentals | Download Privacy Statement